Werken 2.0: De evolutie van bureauwerk

17 MAART 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Europese werknemers zitten op kantoor gemiddeld zeven uur per dag achter hun computer. 94% Van hen zit voor een langdurige periode zonder tussentijdse beweging. Het is dus opmerkelijk dat de laatste trend van een gezonde lifestyle nog niet is doorgedrongen tot in de kantoren. Het overgrote deel van de werknemers beschrijft hun lifestyle thuis als gezond en hun lifestyle op werk als ongezond. Het is overduidelijk: het is tijd om eens kritisch te kijken naar de manier waarop we werken.

Het probleem met zitten
Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Door constant te zitten wordt het metabolisme afgeremd, wat resulteert in een verhoogd risico op ziektes zoals depressie, trombose en zelfs bepaalde types kanker. Door veel achter de computer te zitten krijgen werknemers vaak een slechte lichaamshouding met nek en rugklachten als gevolg. Dit betekent dat langdurig zitten op werk werknemers op lange termijn ziek kan maken.

Volgens onderzoek van Loudhouse (2016) vindt 85% van de respondenten dat bedrijven meer aandacht moeten schenken aan welzijn op werk. Door geregeld te bewegen op werk wordt calorieverbranding gestimuleerd, productiviteit verhoogd en gezondheid en welzijn verbeterd. De juiste balans tussen zitten en staan is nu eenmaal belangrijk voor een meer ergonomische en actieve werksituatie. Eén op drie Europese werknemers heeft namelijk last van de gevolgen van werken achter de computer. Een paar kleine veranderingen kunnen hier al een grote impact op hebben, wat de perfecte start van een actievere werkstijl vormt. Het is niet voor niets dat wordt gezegd: “Word actief en verander de manier waarop je werkt – voor altijd.” Het verkleinen van gezondheidsrisico’s voordat ze een probleem worden is tevens economisch gezien een logische stap, doordat kosten als gevolg van absentie door ziekte worden geminimaliseerd.

Het antwoord van Fellowes
Kantoorwerkplaatsen worden steeds meer aangepast aan de mensen die er werken. In hoogte verstelbare zit-sta oplossingen zijn de beste manier om bij te dragen aan een gezonde bewegingscyclus op werk. 77% Van de Europese werknemers is ervan overtuigd dat initiatieven die deze gezonde bewegingscyclus stimuleren werknemers aantrekt en het bedrijf aantrekkelijker maakt als werkgever. Ook hebben bedrijven die deelnemen aan deze initiatieven een hogere return of investment (ROI), simpelweg omdat tevreden werknemers bijdragen aan een hogere productiviteit. De fundering is gelegd, omdat 78% van de werknemers erg geïnteresseerd is in een zit-sta oplossing en 80% van de werknemers die wel eens een zit-sta oplossing heeft geprobeerd, deze permanent wil gebruiken.

Fellowes®, de marktleider in ergonomische werkplaatsaccessoires, presenteert de nieuwste zit-sta oplossingen: Lotus™ werkstation, Extend™ werkplatform en Easy Glide™ werkplatform. De verstelbare Zit-Sta werkstations en platforms veranderen een bureaublad in enkele seconden moeiteloos in een in hoogte verstelbare, stabiele werkplek. De verschillende hoogtestanden garanderen de perfecte positie voor elke werknemer. Zo worden werknemers ondersteund in een actievere en gezondere werkstijl.

De Lotus™ Zit-Sta oplossing bestaat uit twee grote, stabiele werkoppervlaktes, die meteen gebruiksklaar zijn en op elk bureau geplaatst kunnen worden. Door de Smooth-Lift technology™ kan de Lotus gemakkelijk in één van de 22 hoogtestanden geplaatst worden, zonder dat de computerkabels in de knoop raken. Aan de monitorarm kunnen één of twee computerschermen geplaatst worden, die moeiteloos meebewegen met de positie van de werknemer.

Meer informatie
Wil u zelf ervaren hoe de Lotus™ Zit-Sta oplossing van Fellowes® het verschil kan maken in uw werkstijl? Pers kan een product review aanvragen bij Mirte Korenhof (mirte.korenhof@dutchprgroup.com). Meer informatie over de ergonomische zit-sta oplossingen van Fellowes is beschikbaar via www.fellowes.com.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Fellowes

Fellowes is een mondiale producent en leverancier van kantoormachines, oplossingen voor archiefopslag en kantooraccessoires. Al hun producten zijn ontworpen en ontwikkeld om de kwaliteit, efficiëntie en productiviteit op de werkplek te verbeteren.

berichten