Help, het is zitcrisis! Staan is het nieuwe zitten op werk

Moeiteloos actief werken met de Zit-Sta werkstations van Fellowes

17 MAART 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Zit u tijdens werk onderuitgezakt in uw bureaustoel, of juist voorovergebogen over uw beeldscherm? Dan bent u niet alleen. In Nederland hebben 3 miljoen mensen een zittend beroep, dus we zitten veel, met alle negatieve gezondheidsgevolgen van dien. Hoog tijd om op te staan voor onze gezondheid! Fellowes biedt één enkele oplossing waarmee u uw hele welzijn op werk aanpakt. Met de innovatieve werkstations verandert u uw werkhouding in een paar seconden van zittend naar staand. Met drie innovatieve zit-sta oplossingen voegt u beweging toe aan uw werkdag. En als u dat dagelijks een aantal keer doet, blijft u actief, gezond en productief.

Eén op de drie Europese werknemers heeft dagelijks te maken met aandoeningen ten gevolge van het werken achter een computer.* Ons zitgedrag reduceert spieractiviteit, waardoor onze stofwisseling stagneert en vermoeidheid opspeelt. Deze inactieve manier van werken kan resulteren in ontstekingen in het lichaam, welke op lange termijn kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, kanker, obesitas en psychologische problemen. 60% van de Europese werknemers beweert zelfs dat niet alleen hun gezondheid, maar ook hun productiviteit en hun werkprestaties daaronder lijden.*

Maak van uw zitbureau een stabureau
Het antwoord op deze passieve werkhouding is simpel: beweeg meer! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Inkomende mails, een groeiende to do list en taken die zich opstapelen; tijdens uw drukke baan heeft u ècht geen tijd voor bewegingsoefeningen. Gelukkig zijn er ook andere manieren om een actieve houding op de werkvloer aan te nemen, bijvoorbeeld door gewoon eens te gaan staan tijdens het werk. De zit-sta oplossingen van Fellowes bieden de flexibiliteit om beweging aan uw werkdag toe te voegen door van uw zitbureau een stabureau te maken. Door staand te werken, bevordert u uw bloedsomloop, concentratie, stofwisseling en energie. Dit alles draagt bij aan het reguleren van de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel, lichaamsgewicht en stress. Kortom, door zittend en staand werken af te wisselen, komt u in een gezonde bewegingscyclus terecht.

Moeiteloos actief werken
De innovatieve werkstations van Fellowes tillen werken aan een bureau naar een nieuw niveau. In slechts een paar seconden kunt u uw werkhouding van zittend naar staand veranderen. Zo blijft u actief, gezond en productief. Onderzoek** wijst uit dat werknemers idealiter elke 20 minuten opstaan of bewegen. Uiteindelijk dienen werknemers gedurende een werkdag minimaal 2 uur te staan, maar een gemiddelde van 4 uur is gewenst.*** Een actieve werkhouding aannemen is nog nooit zo makkelijk geweest. Fellowes introduceert drie zit-sta oplossingen die moeiteloos zorgen voor extra beweging tijdens het werk en – ook niet onbelangrijk – een beter gevoel gedurende de dag.

  • Met het Lotus™ Zit-Sta werkstation, dat op het bureau wordt geplaatst, kan het werkoppervlak in één beweging aangepast worden naar meer dan 22 stabiele hoogtestanden. De twee platformen bieden voldoende ruimte voor alle essentiële bureauaccessoires en dragen beeldschermen of laptops tot 13,6 kg.
  • Het Extend™ werkstation bestaat uit een kwalitatief hoogwaardige, beweegbare arm die met een klem eenvoudig en snel aan de achterzijde van elke werkplek wordt bevestigd. De dubbele bevestiging biedt ruimte voor één of twee beeldschermen en kan verticaal versteld worden in drie standen, plus een horizontale en verticale draaiing van het scherm.
  • De derde slimme Zit-Sta oplossing is de Easy Glide™. Met een inklapbare toetsenbordlade en een muisgedeelte kan het volledige platform tot 1,5 kg dragen. De Easy Glide™ wordt bevestigd middels een klem of een uitsparing aan het bureau. Het werkstation kan volledig opzij gedraaid worden wanneer het platform niet gebruikt wordt.

Fellowes helpt u graag om moeiteloos actief te werken. Sta op voor een gezondere manier van werken en werk niet alleen beter, maar voel u ook beter.

Bronnen
* Loudhouse Research 2016, in opdracht van Fellowes
** Larsen et at. 2014; Benatti et al. 2015; Bailey et al. 2015
*** Buckley et al. 2015

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Fellowes

Fellowes is een mondiale producent en leverancier van kantoormachines, oplossingen voor archiefopslag en kantooraccessoires. Al hun producten zijn ontworpen en ontwikkeld om de kwaliteit, efficiëntie en productiviteit op de werkplek te verbeteren.

berichten